Редактор: e-mail: Кадър: БТВВ момента обсъждаме мярка за хората със затворени бизнеси.

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВВ момента обсъждаме мярка за хората със затворени бизнеси.
Коментари Харесай

Деница Сачева: Готвим мярка, която да подпомогне 50 000 души от затворени бизнеси заради коронавируса

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

" В момента обсъждаме мярка за хората със затворени бизнеси. Отделяме 40 милиона за бизнеси, които биха били наранени от заповеди на здравния министър или на кметове или регионални шефове - заведения, образователните просветителни центрове, спортни зали, фитнеси в случай че това се наложи ". Това съобщи в утринния блок на бТВ общественият министър Деница Сачева.

" Ще имаме подготвеност да финансираме 80 % от минималната работна заплата за чиновниците и служащите на тези затворени бизнеси. В момента се разисква това на равнище обществени сътрудници. Имаме подготвеност да подпомогнем най-малко 50 000 души. Целта е да запазят чиновниците - подава ни се списъчния състав, чиновниците би трябвало да бъдат в неплатен отпуск и непосредствено на тях ще може да се изплати 80 % от минималната работна заплата, което е 24 лв. дневно за дните, в които са затворени. Това е програмата, която обсъждаме и желаеме да я въведем оптимално бързо ", сподели тя.

" За мярката 60/40 една трета от работните места в хотелиерството към този момент са на ярко. Мярката работи, съвсем 1 милиард към този момент са разплатени към бизнеса. Този бюджет е обществен, за хората е. Направен е в рецесия. Отпускаме още 300 000 милиона лв. за мярката 60/40 до края на месец март. Защо до март ли? Не желаеме да задължаваме последващи държавни управления с наши сметки. Ще има задоволително средства за идващото държавно управление, в случай че имат по-добри стратегии ще могат да ги разработят. Това е бюджетът с най-нисък недостиг. Много хора чакаха, че безработицата ще бъде двуцифрена, само че тя е 7 % за септември. Ще целим да остане подобен процентът ", съобщи още Сачева. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР